Tutustumiskäyntien kanavakuvaukset

Valitse itsellesi ilmoittautumisen yhteydessä yksi mieluinen kanava. Jos kanavaan ei ole riittävästi ilmoittautuneita, se perutaan. Voit tällöin valita uuden kanavan lauantaina ennen lähtemistä kanavavierailuille.

Kanava 1, Rajavartiosto

Miten valtakunnan rajalla menee? Tutustuminen Pohjois-Karjalan rajavartiostoon ja koulutukseen. Menemme bussilla rajavartiostoon, jossa meille esitellään koulutusta. Osallistujilla on mahdollisuus kysymyksiin sotilaskodissa kahvikupin ääressä.

Mukaan mahtuu 30 henkilöä.

Kanava 2, Pelastuslaitosyhteistyö

Inhimillisesti, ammatillisesti ja luotettavasti. Tule mukaan savusukeltamaan Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen arkeen sekä kuulemaan millaisia yhteistyön malleja seurakunnan ja pelastuslaitoksen yhteistyössä meillä idässä on löydetty ja kehitetty.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä.

Kanava 3, Karelia-ammattikorkeakoulu

Koulutus on aina vastaus ajan haasteisiin. Karelia-ammattikorkeakoulun merkitys toimintaympäristönsä vireyden sekä työ- ja elinvoiman tuottajana on kiistaton. Ylihuomisen osaamista, tulevaisuudenuskoa ja kestävää hyvinvointia niin itselle kuin ympäristöllekin.

Reippailemme vajaan 900 metrin matkan Karelian Wärtsilä-kampukselle, jossa ammattikorkeakoulun edustajat esittelevät opinahjonsa toimintaa ja aluevaikuttavuutta. Esittelyn lomassa käydään interaktiivista keskustelua. Rupeaman lopuksi vuorovaikutuksellisuus jatkuu pystykahveja nautittaessa.

Kanava 4, Kasvava kylä, hiljenevä kylä

Mitkä seikat määrittävät sen, mikä maaseutualue kehittyy ja mikä hiljenee? Matkaamme linja-autolla Kunnasniemen kylätalolle, jossa juomme kahvit ja keskustelemme alueen asukkaiden kanssa. Sen jälkeen siirrymme Polvijärven kirkonkylälle, jossa tarkastelemme kylän raittia kävellen.

Tutustumme kylään, josta palvelut ovat kaikonneet, mutta joka on edelleen vetovoimainen sekä lähellä sijaitsevaan kirkonkylään, joka on pikkuhiljaa hiljentynyt ja näyttää hiljenevän edelleen. Muutos on ollut nopeaa, sillä alueiden keskinäinen tilanne oli 1990-luvulla päinvastainen.

Mukaan mahtuu 30 henkilöä.

Kanava 5, Niukkuus: Yhteiskunta ja maailma muuttuvat

Kenellä meillä on tästä kaikesta selko? Missä on se raja, jossa jokin muuttuu toiseksi? Osallisuudesta standuppiin; “Tule ja katso”. Tilaisuus Kerubin yläsalissa.

Mukaan mahtuu 25 henkilöä.

Kanava 6, Matka luterilaisesta kirkosta ortodoksiseen kirkkoon

Kävelymatka luterilaisesta kirkosta ortodoksiseen kirkkoon.

Kanava 7, Maatilavierailu

Onko luomussa tulevaisuus? Tutustuminen pohjoiskarjalaiseen luomunaudanlihaa tuottavaan maatilaan. Siirrymme linja-autolla luomutilalle, jossa isäntä esittelee tilan toimintaa.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä.

Kanava 8, Sieniretki mäntymetsään

Siirrymme linja-autolla sienimetsään, opastettu retki.

Mukaan mahtuu 15 henkilöä.